• Mikulášske turnaje

          • Ako je každý rok zvykom, tak aj tohtoročnú Mikulášsku nádielku sme si na škole osladili turnajmi vo volejbale a vybíjanej. Súťažilo sa v zmiešaných družstvách dievčat a chlapcov medzi jednotlivými triedami. Všetci bojovali s nasadením a fair play, pochvala za snahu patrí všetkým zúčastneným.

            Vo volejbale sa na prvých troch pozíciách umiestnili tieto triedy. III.K sa podarilo v zápase o bronz poraziť žiakov z III.C, ktorým očividne chýbala motivácia po prehratom semifinálovom zápase. Na druhom mieste sa umiestnil výber žiakov. Výborne hrajúci výber bol zastavený až víťaznou II.C, ktorá po celý čas trvania turnaja predvádzala parádnu hru.


            Vo vybíjenej sa s tretím miestom musela uspokojiť I.B, ktorej vypomáhali dievčatá z II.C. 

            Baby si na vlastnej koži zistili, že aj napriek vekovému rozdielu mohli hravo konkurovať starším dievčatám. Na druhom mieste skončili dievčatá zo IV.B, ktoré v napínavom finále nestačili na dievčatá z II.K.
            Srdečne blahoželáme!

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem 2023

          • V dňoch 29. – 30. 11.2023 sa žiaci cvičnej firmy U Vajíčka, s.r.o., zo IV.B zúčastnili MVCF 2023, ktorý sa konal v priestoroch SBA v Bratislave. Na veľtrhu sa predstavilo 45 cvičných firiem nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Bulharska a Rumunska. Cvičné firmy súťažili v kategóriách e-prezentácia, 90 sekúnd vo výťahu a stánok. Súčasne prebiehalo obchodovanie firiem, počas ktorého žiaci nadviazali nové obchodné kontakty aj priateľské vzťahy.

            Na veľtrhu žiaci 8 škôl z jednotlivých regiónov Slovenska zapojení v projekte „Pošlime klastre do škôl“, prezentovali svoje podnikateľské nápady. Vedúca agentúry SEA pre vedu a vzdelávanie, p. Beáta Zbiteková, ocenila všetky zapojené školy a vyzdvihla špecifické uchopenie propagácie klastrov v jednotlivých cvičných firmách. Odbornú porotu najviac zaujal nápad Veľkokrtíšskej vínnej cesty s plánom vytvoriť novú značku vína. Našich žiakov prišla na veľtrh podporiť riaditeľka Slovenského plastikárskeho klastra Nitra, PhDr. Katarína Ikrényiová.

            Počas veľtrhu prebehol aj krst publikácie Cvičná firma 2.0: Zodpovedné a inovatívne podnikanie. Publikácia Cvičná firma 2.0: zodpovedné a inovatívne podnikanie je príručkou, ktorá je určená najmä pre učiteľov a učiteľky, ale je vhodná aj pre mladých ľudí na stredných školách a každého, koho zaujímajú súvisiace témy. Reflektuje nové osnovy a poskytuje návod k založeniu a vedeniu zodpovednej a inovatívnej cvičnej firmy a práci v nej. 

          • Olympiáda ľudských práv

          • Dňa 6. decembra 2023 sa na našej škole konala Olympiáda ľudských práv.

            Žiaci preukázali svoje vedomosti o ľudských právach, z ústavného práva SR i z histórie Európskej únie.

            Výsledky:

            1. miesto: Terézia Bubeníková, III. D 

            2. miesto: Matúš Matejov, III. D

             

            Víťazom blahoželáme.

          • Zber mobilov

          • Milí žiaci,


            odovzdali sme zberovej firme plný box starých mobilov. Takto sme zabezpečili, že neskončia na skládke alebo v prírode a budú opäť zrecyklované na iné zariadenia.
            Ďakujeme, že ste sa do zberu zapojili, a tým ochránili naše životné prostredie.
             

            Najviac mobilov odovzdali a malú odmenu získali žiaci:
            • Alex Guláš I.K
            • Peter Pšenka II.C
            • Adam Kazík III.D
            • Filip Kučerka II.B

            Ďakujeme že chránite planétu


            Zelena škola

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" Vďaka vám sme vyzbierali 24 darčekových balíkov, ktoré potešili seniorov. Srdečne ĎAKUJEME

          • Medzinárodné projektové stretnutie „ Full Circle“ programu Erasmus+

          • Najväčšia univerzitná škola  HOGENT v Gente v Belgicku sa stala koordinátorom environmentálneho projektu s názvom „Full Circle“ zameraného na ochranu životného prostredia a zelenú ekonomiku na školách. Prvého projektového stretnutia  19. – 22. 11. 2023 v Gente sa zúčastnili dvaja učitelia z OA Nitra. Okrem troch belgických škôl z miest Nieuwpoort, Zelzate a Eeklo sa stretnutia zúčastnili projektoví partneri z Aruby, Curacao, Bulharska, Talianska a Poľska. Projektoví partneri odsúhlasili plán implementovania aktivít v oblasti zdravej výživy, triedenia odpadu a ekologické správanie k životnému prostrediu.

            Dlhodobým cieľom projektu je zvyšovanie environmentálneho povedomia učiteľov a žiakov a ekologické správanie k životnému prostrediu. Všetky zelené aktivity budú simultánne podporovať a kreovať myšlienku „Zelenej školy.“

          • Deň otvorených dverí 2023

          • Dovoľujeme si deviatakov, záujemcov o štúdium na škole, ich rodičov a všetkých priaznivcov školy pozvať na Deň otvorených dverí, ktorý sa bude konať dňa 21.12.2023 v čase od 9.00 do 12.00 hod. v budove školy na Bolečkovej ulici č. 2 v Nitre- Mlynárciach.

            Dozviete sa všetko potrebné o štúdiu, prijímacích skúškach a pripravujeme pre Vás aj zaujímavé workshopy.

            Tešíme sa na Vás :)

                                                                            Zamestnanci a žiaci školy