• Deň vysokoškoláka

          • Dňa 16.2.2024 sa žiaci IV.B a IV.C triedy zúčastnili akcie organizovanej Fakultou ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, Deň vysokoškoláka. Po úvodnej časti boli žiaci rozdelení do skupín a následne absolvovali rôzne prezentácie. Jedna prezentácia bola na tému „Merchandising“, kde sa žiaci dozvedeli, ako sa dá merať a pozorovať vplyv farieb, vôní a hudby na pozornosť a záujem zákazníka o tovar.

            Ďalšiu prezentáciu mala firma IBM, kde žiaci spoznali históriu firmy a videli ako sa teoretické vedomosti dajú využiť v praxi už počas štúdia. Taktiež zavítali na „Potulky Čínou“, kde sa  naučili základy čínštiny. Na záver sa žiaci  zúčastnili diskusie „Očami študenta“, kde im súčasní študenti priblížili štúdium na FEM SPU. Za úspešné absolvovanie žiaci získali certifikát o účasti, ktorý môžu priložiť k prihláške na štúdium na FEM SPU.  Tento deň si žiaci užili a dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií.

             

          • Naši žiaci vzdelávali učiteľov zo zahraničia

          • Naši žiaci sa venujú nielen štúdiu ekonomických predmetov, ale zaujímajú ich aj aktuálne spoločenské témy a radi nadobúdajú zručnosti potrebné pre život a budúcu kariéru. Krásnou ukážkou takýchto aktivít je  aj 2- dňový kurz, ktorého cieľom bolo informovať učiteľov zapojených do projektu Erasmus- FULL CIRCLE o potrebe uvedomenia si klimatických zmien a o možnostiach boja proti nim. Kurz pripravili šikovní žiaci  II.A a III.D  v spolupráci so svojimi učiteľmi. V dňoch 30.- 31. 1. 2024 prednáškami, prezentáciami a praktickými aktivitami zvýšili povedomie učiteľov z Belgicka, Talianska, Poľska, Bulharska, z ostrovov Aruba a Curacao o ekologických problémoch a ich riešeniach. Táto vzdelávacia aktivita poskytla účastníkom okrem teoretických znalostí  aj praktické vyučovacie metódy, ktoré môžu využiť  pri vyučovaní zelených tém na rôznych predmetoch.

          • Ekonomická olympiáda

          • Dňa 1.2.2024 sa žiaci našej školy: Vladimír Hruška IV.D, Adam Krajčír IV.D, Terézia
            Bubeníková III.D, Emma Ďurinová III.D a Branislav Kočajda II.B zúčastnili krajského kola
            Ekonomickej olympiády, ktoré sa konalo v priestoroch FEM Slovenskej poľnohospodárskej
            univerzity v Nitre.

            Uvedení študenti dosiahli najlepšie výsledky v školskom kole, a preto
            postúpili do krajského kola EO. Naša škola zároveň vyhrala súťaž o najvyšší počet
            zapojených študentov do školského kola v celom Nitrianskom kraji, za čo sme dostali
            ďakovný list od riaditeľky Ekonomickej olympiády Ing. Kataríny Ševčíkovej.