• Olympiáda Mladý účtovník 2023 Finálové celoštátne kolo

          • Dňa 20. apríla 2023 sa uskutočnilo celoštátne finálové  kolo súťaže Olympiáda Mladý účtovník  2023 formou online. Vo finálovom kole žiaci vypracovávali súvislý príklad za jedno účtovné obdobie na počítači v účtovnom softvéri OMEGA.

            Súťaže sa zúčastnila naša žiačka zo IV.A triedy Lívia Vivodíková. Obsadila 8. miesto v celoštátnom kole z celkového počtu súťažiach žiakov 31.

             Je to mimoriadny úspech a my SRDEČNE BLAHOŽELÁME a ĎAKUJEME ZA REPREZENTÁCIU NAŠEJ ŠKOLY !

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Začiatkom decembra 2022 sa u nás uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. V tomto roku sme mali tú možnosť počúvať mnoho nadaných recitátorov, o to ťažšie bolo zvoliť víťazov. Po dlhej diskusii sa komisia rozhodla oceniť prvým miestom v kategórii próza Lauru Rutičovú zo IV.C a v kategórii poézia Emmu Ďurinovú z II.D triedy. So žiačkami sme sa následne 31.3.2023 zúčastnili regionálneho kola konajúceho sa v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre, kde hrdo reprezentovali našu školu.

          • OLYMPIÁDA KRITICKÉHO MYSLENIA

          • Kritické myslenie je nevyhnutnou súčasťou dnešnej doby. Dá sa rozvíjať rôznymi spôsobmi a jedným
            z nich je aj účasť na Olympiáde kritického myslenia, ktorú už druhý rok organizuje Slovenská debatná
            asociácia.

            V tomto školskom roku sa do nej zapojilo 17 žiakov na úrovni školského kola, z nich 8 postúpili do
            krajského kola. Toto sa uskutočnilo online 28.3.2023. Žiačky II.D triedy, Terézia Bubeníková a Emma
            Ďurinová v ňom obsadili 11. a 15. miesto.
            Blahoželáme!

          • Človek v ohrození

          • Dňa 27.3.2023 sa na našej škole uskutočnila súťaž Človek v ohrození, do ktorej sa zapájame pravidelne. Žiaci si pripravili prezentácie na témy, ktoré ohrozujú život človeka a tí najlepší boli odmenení cenami. Súťaž mala tento rok veľmi vysokú úroveň, a tak sa odborná komisia v zložení pani učiteľky Korčekovej a Luscoňovej rozhodli udeliť okrem prvého a druhého miesta aj 2 tretie miesta.

            Bolo vidieť, že žiaci sa problematike naozaj venovali, pochopili jej úskalia a snažili sa nájsť východiská.Veríme, že aj budúce ročníky budú minimálne tak úspešné ako tento. Žiaci z najlepšími prácami boli:

            1. Matúš Matejov II.D

            2. Terézia Bubeníková II.D

            3. Tatiana Šubová III.B

            3. Maximilián Pavelka III.D

          • EKOOLYMPIÁDA

          • V dňoch 23.3. a 24.3. 2023 sa žiaci tried I.B, I.D, II.D, II.K , III.B a III.C zapojili do druhého ročníka online súťaže Ekoolympiáda, pričom z ostrého kola do celoslovenského postúpili dve žiačky: Emma Ďurinová a Tatiana Šubová, ktoré okrem reprezentovania našej školy skončili aj s nádherným 6. a 7. miestom.

             

            Všetkým zúčastnením by sme chceli srdečne poďakovať a postupujúcim pogratulovať.

            Zelená škola

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 29.3.2023 sa naši žiaci II.D triedy - Terézia Bubeníková, Matúš Matejov a Adam Kazík zúčastnili dekanátneho kola Biblickej olympiády, ktorá sa konala v priestoroch Gymnázia sv. Cyrila a Metoda v Nitre, kde reprezentovali našu školu.

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • Divadelné centrum z Martina uviedlo pre žiakov 1. ročníka hru v anglickom jazyku THE LAST WISH, ktoré sa konalo dňa 29.3. 2023 v KC Zobor. Predstavenie motivovalo žiakov zamyslieť sa nad vplyvom peňazí na ľudský život a profilovať postoj k pravým hodnotám. Aktivita bola príjemným spestrením vyučovania anglického jazyka.

          • Úspechy našich cvičných firiem

          • V dňoch 22.3. 2023 – 23.3.2023 sa žiaci cvičných firiem Muffinz s.r.o. a U Vajíčka s.r.o. zúčastnili 28. Medzinárodného veľtrhu fiktívnych firiem, ktorý usporiadala online formou pražská cvičná firma Antre OA Heroldovy Sady. Celý veľtrh prebiehal prostredníctvom hry Gather. Organizátori si pre nás pripravili rôzne súťaže a aktivity. Súťažili sme o najlepší leták, o najlepšie prezentovanie firmy v angličtine – 90 sekúnd vo výťahu, o najlepší katalóg. Téma veľtrhu bola H2O – bez vody to nejde. Firmy sa zapájali do minikvízov na danú tému. Cvičná firma U Vajíčka získala druhé miesto v kategóriách Najlepší katalóg a tiež druhé miesto o Najlepší leták veľtrhu. Žiaci počas veľtrhu mohli obchodovať s ostatnými cvičnými firmami.

            Súčasne sa cvičné firmy dňa 23. 3. 2023 zúčastnili Ostravského veľtrhu príležitostí. Hodnotili sa najlepšie prezentujúci žiaci firmy, najlepšie produkty, logo a slogan, prezentácia, reklamný spot a obchodný plagát. V kategórii o najlepší plagát sa cvičná firma U Vajíčka umiestnila na 2. mieste.

            Sme veľmi radi, že sme sa vďaka programu Erasmus+ mohli zúčastniť a získať nové skúsenosti, či načerpať nové inšpirácie. Zistili sme, v čom sa s konkurenčnými stánkami líšime a v čom sa môžeme v budúcich rokoch zlepšovať, aby sme napredovali.

          • Olympiáda Mladý účtovník  2023

          • Dňa 23. marca 2023 sa uskutočnilo regionálne kolo súťaže Olympiáda Mladý účtovník  2023 formou online. Bol to už 25. jubilejný ročník súťaže. Súťaž organizovala firma Kros v spolupráci so Slovenskou komorou certifikovaných účtovníkov. Online test vypracovávali súťažiaci od 9.00 hod. do 11.30 hod. Test bol koncipovaný z čiastkových príkladov špecificky zameraných na konkrétne oblasti – napríklad dlhodobého majetku, zásob, kalkulácie cien, oblasť pohľadávok a záväzkov.

            Súťaže sa zúčastnili dve žiačky zo IV.A triedy: Lívia Vivodíková a Tamara Gálová.

            A dnes už vieme aj výsledky z regionálneho kola:

            Lívia Vivodíková obsadila 8. miesto  a Tamara Gálová 36. miesto z celkového počtu súťažiacich 147.

            Je to obrovský úspech, srdečne blahoželáme a Lívii držíme palce v celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční 20. apríla 2023

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 27. 2. – 3. 3. 2023 sme absolvovali lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Tále.

            Pod taktovkou skúsených inštruktorov sme niektorí zdokonalili techniku lyžovania, a niektorí  prvýkrát zdolali svah. Počasie nám prialo, po celý čas nás na svahu ohrievali slnečné lúče.  Počas celého týždňa vládla medzi nami príjemná atmosféra.

            Ako nám bolo úžasne sa dozviete z priloženého videa :)

          • Rodičovské združenie

          •  

            Dňa 20. 3. 2023 o 16.30 hod. sa uskutočnia triedne rodičovské združenia. Zasadnutie

            Rodičovskej rady sa uskutoční o 16.00 hod. v učebni č. 90 v D pavilóne.

             

            Program triednych schôdzok RZ:
            1. Otvorenie.
            2. Informácie o výchovno-vzdelávacích výsledkoch a dochádzke žiakov za 1. polrok šk. r.
            2022/2023
            3. Oboznámenie rodičov s možnosťou darovať 2% z daní Občianskemu združeniu
            rodičov OA Nitra.
            4. Zástupca rodičov podá informácie zo zasadnutia Rodičovskej rady.
            5. Rôzne:
            - 4.ročník – TU informujú o organizácii a priebehu jednotlivých častí MS, upozornia aj na
            informácie k MS zverejnené na webovej stránke školy
            - 3. ročník – TU informujú o odbornej praxi
            - 2. ročník – TU informujú rodičov o voliteľných predmetoch do 3.ročníka
            - iné podľa potreby
            6. Diskusia a záver.

          • OZNAM - ŠKOLSKÉ STRAVOVANIE

          • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR a Všeobecne záväzného nariadenia Nitrianskeho samosprávneho kraja č. 1/2023, dochádza od 1.3.2023 k zvýšeniu stravnej jednotky pre žiakov nasledovne:

            2. pásmo (veková kategória 15-19 rokov)

            suma na nákup potravín na 1 obed: 1,90 EUR

            výška režijných nákladov na 1 obed: 0,50 EUR

            Cena stravnej jednotky tak bude  2,40 EUR

            .Aj napriek miernemu zdraženiu zostáva stravovanie v školskej jedálni najvýhodnejším spôsobom stravovania.

          • Absolvovali sme ďalšiu úspešnú projektovú aktivitu

          • V dňoch od 22.1. do 28.1. 2023 sa žiaci našej školy s spolu s učiteľmi zúčastnili návštevy tretej krajiny v rámci medzinárodnému projektu ,, I am more than what you see,, vďaka programu Erasmus+. Žiaci navštívili známe talianske mesto Rím a navštevovali školu ITIS Giovanni XXIII. Stretlo sa päť tímov z rôznych krajín: Talianska, Francúzska, Turecka a Portugalska.  Žiaci trávili čas so zahraničnými študentmi a venovali sa spracovaniu zadania- tvorbe grafitu., ktorý mal obsahovať zobrazenie niečoho pozitívneho o našej škole. Okrem aktivít na škole sa žiaci zúčastnili aj zaujímavých výletov. Obhliadli si centrum mesta, navštívili Vatikán, baziliku svätého Petra, Sixtínsku kaplnku. Samozrejme nemohla chýba návšteva Colosea,  Rímskeho fóra a fontány di Trevi. Taktiež navštívili najväčší park v Ríme s výhľadom na celý Rím. Skvelou skúsenosťou bola pravá talianska večera v rodinách talianskych študentov. Žiaci si z Talianka odniesli nielen skvelé zážitky ale aj kamarátstva a vedomosti o talianskej kultúre a histórií.

          • Školské kolo Olympiády Mladý účtovník 2022

          • Dňa 12. decembra 2022 sa už tradične na našej škole uskutočnila súťaž:  Školské kolo Olympiády Mladý účtovník 2022. Súťažili žiaci štvrtých ročníkov, vypracovávali súvislý príklad z účtovníctva v účtovnom denníku. Oceňujeme, že sa prihlásilo 13 žiakov. Všetkým vyslovujeme poďakovanie za odvahu skúsiť si pracovať samostatne bez akejkoľvek pomoci učiteľa.

            Vyhrať môžu však len tí najlepší, a tu je výsledok:

            1. miesto                 Lívia Vivodíková, IV.A
            2. miesto                 Tamara Gálová, IV.A
            3. miesto                 Lukáš Ščipák, IV.A

            Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za aktívny prístup a účasť !!!  Odmena čaká na všetkých žiakov, ktorí sa zúčastnili školského kola. Víťazi, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach postupujú do regionálneho kola, ktoré sa bude konať v Bratislave na jar 2023. Presný dátum ešte zatiaľ nie je k dispozícii.

          • Spoločne proti šikane

          • V dňoch od  27.11. do  3.12. 2022 sa 5 žiaci a 2 učitelia našej školy zúčastnili druhej vzdelávacej aktivity k projektu ,,I am more than what you see“, zameraného na boj proti šikane v rámci programu Erasmus+.

            Tentokrát navštívili školu nášho francúzskeho partnera. Na vzdelávacej aktivite sa zúčastnili  spolu so žiakmi z Talianska, Francúzska, Turecka a Portugalska. Žiaci boli ubytovaní vo francúzskom meste Evreux a navštevovali školu I'lnstitution Notre-Dame Saint-Francois. Trávili čas so zahraničnými študentmi a venovali sa tvorbe odkazu, ktorý zobrazovala koláž na tému šikana. Úlohou každej krajiny bolo vytvoriť vlastnú koláž a na konci týždňa ich všetky spojiť do jednej veľkej, ktorá bude vystavená na hostiteľskej škole. Okrem aktivít na škole sa žiaci zúčastňovali rôznych výletov. Spoznali mesto Evreux a jeho radnicu,  mali možnosť pozrieť si mesto Rouen a pozoruhodné pamiatky. Pri ceste do Francúzska nesmie chýbať návšteva Paríža. Žiaci si pozreli nielen Eiffelovu vežu a Víťazný oblúk, ale navštívili aj významné múzeum Louvre. Počas týždňa sa naučili tancovať slávny kankán a absolvovali ochutnávku francúzskych syrov. Týždeň zakončili výbornou, spoločnou večerou. Okrem spoločného boja proti šikane sa žiaci zdokonaľovali v anglickom jazyku, spoznávali francúzsku kultúru a tradície a priniesli si mnoho skvelých zážitkov.

          • Mikulášske turnaje

          • V rámci Mikulášskej akcie sa uskutočnili žiakmi veľmi očakávané dve športové súťaže. 7.12 sa konal celoškolský futbalový turnaj chlapcov. Kde po urputnom boji zvíťazili chlapci z I.B triedy, na druhom mieste IV.C triedy a na treťom mieste III.D triedy.

            Najlepším hráčom sa stal Boris Boďo z I.B triedy a nalepším strelcom Matúš Záhon z III.D triedy.

             

            8.12.si porovnali sily dievčatá celej školy vo vybíjanej.Kde na 1.mieste skončili dievcatá II.C triedy, druhé miesto III.D triedy a tretie miesto dievčatá III.A triedy.

            Najmenej vybitou hráčkou bola vyhlásená Lucia Bezányiová z II.C triedy.

            Všetkým družstvám srdečne blahoželáme a veríme, že to neboli posledné súťaže na našej škole.

             

            Športu zdar.

          • Úspech našej cvičnej firmy

          • V dňoch 30.11. a 1.12.2022 sa konal  "4. ročník MUB-line veletrh fiktivních firem", ktorý organizuje Metropolitní univerzita Praha a Metropolitní univerzitní banka s podporou partnerov a sponzorov. Tematickým zameraním tohtoročného predvianočného veľtrhu fiktívnych firiem bol NETWORKING     ( sieťovanie cvičných firiem ) a jeho dôležitosť pre firemný a obchodný úspech.

            Na veľtrhu sa súťažilo v troch kategóriách:

            • Vianočný leták
            • Logo + slogan
            • Elektronická prezentácia

            V konkurencii 78 cvičných firiem z Čiech a Slovenska sa naša CF EkoDeko, s.r.o. umiestnila v TOP 11 o najlepší vianočný leták.

          • Olympiáda v nemeckom jazyku - výsledky školského kola 2022/23

          • Kategória 2A - 1.- 2.ročník

            1. Ema Civáňová  II.D
            2. Adam Kazík II.D
            3. Simon Havlík I.C

             

            Kategória 2B  - 3.- 4. ročník

            1. Samuel Uhrinčať IV.A
            2. Natália Šillerová  III.K
            3. Martin Lenčéš III.C

             

             Víťazom gratulujeme a  v ďalších kolách želáme veľa úspechov

          • Mikuláš na OA

          • Dňa 6.12. sa už tradične na našej škole uskutočnila akcia MIKULÁŠ. Chodil spolu s anjelom a čertom po všetkých triedach a rozdával všetkým dobrým deťom sladkosti.ĎAKUJEME za túto milú akciu a sladké darčeky.