• Dobrovoľnícka aktivita

          • Dňa 17.6.2022 sa na našej škole uskutočnila dobrovoľnícka aktivita v rámci projektu nadácie Pontis-Naše mesto. Do aktivity “Zelená pre školu“ sa zapojili dobrovoľníci z  Tatra banky a.s. + žiaci z I.B triedy.  Žiaci vyčistili terén vonkajšieho areálu školy, zarovnávali ho a vysievali na ňom trávu. Súčasťou úpravy bolo aj farbenie plota, ktorý ohraničuje areál školy. Túto časť aktivity vykonávali dobrovoľníci z Tatra banky.

            Všetkým zapojeným účastníkom srdečne ďakujeme za pomoc pri úprave a skrášľovaní areálu školy.

          • Spolupráca s fínskou školou v rámci projektu Erasmus+

          • Mesiac máj patril spoznávaniu vzdelávacieho systému vo Fínsku, ktorý patrí k tým najlepším. 4 naši učitelia sa v rámci projektu Erasmus+ zúčastnili mobility v partnerskej strednej škole KPEDU Keski- Pohjanmaan koulutusyhtymä v mestečku Kokkola.

            Cieľom jobshadowingu bolo získať nové poznatky v oblasti využívania inovatívnych metód vo vyučovacom procese, aktivizujúce úlohy uplatňované pri vyučovaní odborných predmetov, formy práce a metódy rozvíjajúce mäkké zručnosti u žiakov, hodnotenie žiakov, spolupráca so zamestnávateľmi.

            Učitelia si priniesli množstvo inšpiratívnych informácií a kopec skúseností, ktoré budeme implementovať vo vyučovacom procese v budúcom školskom roku.

            Popri pracovných povinnostiach mali učitelia možnosť spoznať aj nových ľudí, ich zvyky a kultúru jednej zo škandinávskych krajín.